Вітаємо митрополита Філарета з 9-ю річницею архієрейської хіротонії

 

Сьогодні, в день пам’яті святого Ігнатія Богоносця та праведного Іоанна Кронштадського, відзначається 9-та річниця архієрейської хіротоніі митрополита Філарета

 

ВАШЕ ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВО, ДОРОГИЙ ВЛАДИКА ФІЛАРЕТ!

 

Духовенство, чернецтво і всі вірні Львівської єпархії Української Православної Церкви щиросердечно, з духовною радістю вітають Вас з днем Вашої архієрейської хіротонії!

В цей, найважливіший у Вашому житті, день Вашої особистої П'ятидесятниці, Всемилостивий Господь рясно вилив на Вас дари Духа Святого: «любов, радiсть, мир, довготерпiння, доброту, милосердя, вiру, лагiднiсть, стриманiсть» (Гал. 5, 22-23) - все необхідне для здійснення архіпастирського служіння, спасительного для Вас і для кожного з нас - Вашої дорученої Богом пастви!

Неосяжним Своїм Промислом Господь обрав Ваше Високопреосвященство для служіння на древній Львівській кафедрі, яка завжди відігравала винятково важливу роль у духовному житті Галичини і досі, Вашими невтомними трудами і безперестанними молитвами залишається оплотом канонічного Православ’я і хранителькою традицій благочестя.

З глибокою повагою і вдячністю «молимося завжди за Вас, щоб Бог наш сподобив Вас бути гiдним покликання i здiйснив усяке благоволiння благости i дiло вiри в силi, щоб прославилось iм’я Господа нашого Iсуса Христа у Вас i Ви в Hьому» (див. 2Сол. 1, 11-12 ).

Многая і благая Вам літа, Владико!

 

2 січня 2011 року в Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Київський і всієї України Володимир із сонмом архієреїв звершив архієрейську хіротонію архімандрита Філарета.