Голова єпархіального відділу у справах сім’ї у Всеукраїнській науково-практичній конференції

 

17 вересня 2018 року голова єпархіального відділу у справах сім’ї протоієрей Михаїл Коник взяв участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Педагогіка Василя Сухомлинського: від традицій до інновацій», присвяченій до 100-річчя від дня народження педагога (за рішенням 39-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО ця дата включена до Календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО і святкується впродовж усього року в багатьох країнах світу, зокрема і в Україні). Захід проходив на базі Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.

Серед учасників конференції присутньою була дочка Василя Олександровича – Ольга Сухомлинська, доктор педагогічних наук, професор, академік НАПН України, заслужений діяч науки і техніки України, головний науковий співробітник відділу історії освіти Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В.О. Сухомлинського, співголова Всеукраїнської асоціації Василя Сухомлинського.

Під час роботи конференції отець Михаїл виступив з доповіддю на тему: "Принципи сімейного виховання в творчому доробку Василя Сухомлинського".