Представники єпархії взяли участь у засіданні правління Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі»

26 лютого 2019 року, в приміщенні Західного міжрегіонального управління з питань виконання покарань і пробації відбулось виїзне засідання правління Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі». 

Від Львівської єпархії УПЦ, на запрошення правління місії, в засіданні взяли участь протоієрей Михаїл Коник та Оксана Костенко.

Представники всіх християнських церков України та різноманітних християнських організацій обговорювали питання та напрямки своєї роботи в місцях позбавлення волі як з ув’язненими та засудженими, так і з персоналом установ. Зокрема розглядались такі теми:

- Організація пастирської опіки та духовно-просвітницьких заходів у закладах попереднього ув’язнення і в установах виконання покарань.
- Заходи соціальної адаптації в межах установи виконання покарань, слідчого ізолятора та підготовка до звільнення із залученням релігійних організацій.
- Особливості супроводу неповнолітніх та вразливих категорій в’язнів.

Отець Михаїл Коник та Оксана Костенко поділились з присутніми досвідом роботи УПЦ у виправних установах Львівщини.