Голова інформаційно-просвітницького відділу взяв участь у відкритті музею "Львів Стародавній"

 

26 червня 2020 року, у підземній частині храму Преображення Господнього на вулиці Краківській у Львові відбулася презентація проєкту музею «Львів Стародавній», що став черговою складовою масштабного національного проєкту інноваційних музеїв під назвою «Становлення української нації». Перший такий музей вже успішно працює у Києві.

Музей «Львів Стародавній» – презентує у яскравій та неповторній формі історію міста Львова через найвідоміших та найвпливовіших історичних постатей різних епох.
Унікальність цього музею ще й у тому, що лише за 1 год в захопливому мультимедійному 5D форматі (діорами, запахи, звуки, реалістичні фігури-реконструкції визначних осіб) за допомогою медіа гіда на 9-ти мовах можна ознайомитися з багатовіковою історією Львова та різних народів, що разом жили і розбудовували місто в період з ІХ до ХVIII ст.

В експозиціях музею висвітлять політичне, духовне, та культурне життя міста у складі різних держав. Також діяльність видатних історичних осіб, які зробили значний внесок у розвиток міста Лева з 1256 до 1772 року.

З благословення митрополита Львівського і Галицького Філарета, у відкритті музею взяв участь Голова інформаційно-просвітницького відділу єпархії – ієромонах Іов (Ольшанський).