Голова єпархіального сімейного відділу провів у Червонограді бесіду з віруючими

 

13 лютого 2022 року голова єпархіального відділу у справах сім’ї протоієрей Михаїл Коник на запрошення протоієрея Георгія Якубівського відвідав храм на честь святого апостола і євангелиста Іоанна Богослова міста Червоноград.

Після богослужіння отець Михаїл поспілкувався з парафіянами храму на тему: «Православна сім’я: творення раю на землі». Всі бажаючі мали можливість поставити свої запитання та отримати відповіть на болючі теми.

Священик звернув увагу слухачів на виклики, які сучасність ставить перед православною сім’їю, а токож, наголосив на унікальності християнського шлюбу. Так, зокрема, зазначив: «Кожен з нас, обираючи собі половинку в житті, повинен усвідомити святість шлюбу. Кожен шлюб є неповторним, і є на все життя. Сім’я є малою Церквою тільки тоді, коли наріжним каменем є Христос. Без Христа сім’я - є лише формальним явищем суспільства, і не може уособлювати райське життя на землі. Лише з Христом сім’я отримує своє справжнє призначення, своє покликання до вічного буття з Богом».

Після бесіди, кожен мав можливість поспілкуватись отцем Михаїлом індивідуально, отримавши настанови і поради для укріплення своїх сімей.