Голова єпархіального відділу у справах сім’ї взяв участь у виїзному регіональному семінарі для сімей священиків

 

25 вересня 2017 року, голова єпархіального відділу у справах сім’ї протоієрей Михаїл Коник взяв участь у  виїзному регіональному семінарі для сімей священиків Кременчуцької та Полтавської єпархій, присвячений питанням роботи з сім’ями на парафіях. Робоча група  Місія Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї на чолі із Головою Місії архієпископом Ровеньківським і Свердловським Пантелеымоном прибула в м. Кременчук на запрошення керуючого Кременчуцькою єпархією, архієпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая.

Священик Михаїл розповів присутнім про розробку методичних рекомендацій для священиків, щодо проведення передшлюбних бесід на парафіях УПЦ, зокрема зазначивши, що обов’язковість таких бесід допоможе молодятам осягнути глибинний зміст та відповідальність церковного шлюбу і сімейного життя. Також до тем, запропонованих священиком, було включено “Допомога дітям-сиротам і дітям, позбавлених батьківського піклування”,  “Соціальне служіння сімей священиків” та «Проект “Наставництво для дітей-сиріт»».

Щодо соціального служіння сім’ї священика протоієрей Михаїл зазначив: «Сім’я священика в своєму служінні подібна до сонця, яке, не зважаючи на внутрішні спалахи, згасання певних частин тощо, воно кидає свої проміння, зігріваючи та освітлюючи все навколо. Любов, яка зростає в сім’ї, наповнюючи її внутрішній світ, випромінює промені своєї любові, й тим самим, преображає  Всесвіт".