Голова єпархіального відділу у справах сім’ї взяв участь роботі Місії Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї

8 травня 2018 року голова єпархіального відділу у справах сім’ї протоієрей Михаїл Коник взяв участь роботі Місії Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї. Обговорено програму проведення Всеукраїнського форуму «Біоетичні аспекти духовного і фізичного здоров'я сім'ї та особистості».

Ввечері, цього дня прот. Михаїл Коник взяв участь у засіданні Сімейного клубу, що відбувається при храмі на честь свят. Спиридона Тріміфунтського м. Київ (м-н «Борщагівка»). Для учасників зустрічі отець Михаїл виступив з темою: "Сходинки до створення сім’ї".

Як зазначив у своєму виступі священик: «Зрощування любові - це надзвичайна праця людини над собою, але одночасно і безпосередній розвиток людини як свободної особистості. Я для Іншого через любов постаю особистістю. Цінність самої любові постає крізь призму самої особистості, інший через любов включається в сферу мого буття, одним цілим зі мною. І цей важливий аспект відкриває нам сферу сімейних відносин. Ця глибина відносин не знищує іншого, а розкриває себе в іншому, а відповідно, іншого в собі. Глибина відносин в любові постає як момент пізнання себе й іншого. Цей розвиток відносин починаючи із закоханості набуває присмаку вічності. Але таке сходження можливе лише через дружбу..»

Присутні мали можливість переглянути для наочності тематичні відео-ролики.