Голова єпархіального відділу у справах сім’ї взяв участь у виїзних регіональних семінарах

 

2-6 липня 2018 року голова єпархіального відділу у справах сім’ї протоієрей Михаїл Коник взяв участь у виїзному регіональному семінарі Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї "Методологія роботи з сім’ями на парафіях" для сімей священиків та активних прихожан Кременчуцької єпархії, який відбувся з нагоди відзначення Всеукраїнського дня родини. Семінар вперше відбувся у кожному благочинні єпархії на запрошення архієпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая.

Отець Михаїл підчас роботи семінарів виступив з лекціями на тему: «Сучасні глобалізаційні виклики для православної сім’ї», «Методологія підготовки молодят до шлюбу на парафіях УПЦ», «Наставництво в УПЦ над дітьми, які проживають в інтернатних закладах».

А також, під час робочої поїздки 2 липня 2018 року на запрошення громади с. Гільці Чорнухівського благочиння Кременчуцької єпархії було проведено бесіду на тему: «Що означає бути православним в реаліях сьогодення?». Отець Михаїл, акцентуючи увагу учасників на внутрішньому стані людини, зазначив, що «сьогодні кожен з нас повинен усвідомити свою відповідальність за місію проповіді Воскреслого Христа. Кожен з нас має стати ціннісним орієнтиром для тих, хто заблукав. Передовсім, ми самі повинні пережити зустріч з Христом, а вже тоді, ми зможемо свій досвід «зустрічі» зробити справжнім багаттям, біля якого можна зігрітися.»