Вітаємо митрополита Філарета з Днем Тезоіменитства

Духовенство, чернецтво і вірні Львівської єпархії Української Православної Церкви вітають Керуючого єпархією митрополита Львівського і Галицького Філарета з Днем Тезоіменитства.

 

 

ВАШЕ ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВО, ДОРОГИЙ ВЛАДИКА ФІЛАРЕТ!

У святковий і благословенний день пам'яті Вашого Небесного покровителя прийміть найщиріші вітання з тезоіменитством від духовенства, чернецтва і вірних Львівської єпархії!

Прийнявши у чернечому постригу ім’я святителя Філарета, митрополита Київського, щоб споглядаючи його життя, «наслідувати віру» (Євр.13,7) святого подвижника, Ви успішно наслідуєте і його старанні труди благочестя, прагнення до духовних подвигів і справи милосердя.

Всі ми, Ваша паства, низько вклоняємося і дякуємо за непохитну позицію Вашого Високопреосвященства та мудрі дії у відстоюванні чистоти Святої Православної віри, у дусі миру і християнської любові. Так вчинив би і святитель Філарет, правилом життя якого було: «Йти завжди прямим шляхом ... і зверху тиснуть і з боку тиснуть, а я все тримався одного прямого шляху і так міркував: як люди не хитрують, ні силуються, а Бог всіх перемудрить і пересилить».

Вшановуючи сьогодні святителя Філарета, молимося, щоб він був завжди Вашим надійним захисником в земному житті і прикладом у прагненні до спасіння у житті вічному! Бажаємо Вам також всесильної допомоги Божої, щоб трудами своїми набути чеснот Вашого Небесного покровителя та з усіма святими прославити Господа у Царстві Його!