Голова відділу у справах сім’ї взяв участь у Всеукраїнському форумі «Біоетичні аспекти духовного і фізичного здоров’я сім’ї та особистості»

 

14 травня 2018 року голова єпархіального відділу у справах сім’ї протоієрей Михаїл Коник взяв участь у Всеукраїнському форумі «Біоетичні аспекти духовного і фізичного здоров’я сім’ї та особистості», що проходив в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Організатором заходу виступила Місія Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї.

У ході роботи заходу були опрацьованими наступні питання: ювенальні технології; гендерні програми; “Про це” для дітей дошкільних навчальних закладів, освітянські нововведення; сурогатне материнство; ЕКЗ; захист життя ненароджених дітей (профілактика абортів), трансплантологія, евтаназія та духовно-моральне виховання дітей, як фундамент здорової сім’ї.

Протоієрей Михаїл Коник виступив з доповіддю на тему: "Аналіз соціальної концепції УПЦ щодо біомедичних запитів сучасності та вплив на сімейне виховання майбутнього". У своєму виступі священик звернув увагу присутніх на те, що: «Сучасність перед Церквою ставить запити, на які потрібно реагувати і давати відповіді у світлі вчення Православної Церкви. «Вчення Церкви про святість, про створення людини за «образом і подобою Божою» (Бут. 1, 26), про шлюб і народження дітей дає можливість зробити моральну оцінку біоетичним проблемам, що погоджується з виявленою нам у Одкровенні волею Божою. І саме в Православ'ї біомедична етика розглядається в рамках морального богослов'я як одна з форм захисту богоподібного достоїнства і свободи особистості.»

Заключним етапом форуму став Круглий стіл керівників єпархіальних відділів у справах сім’ї.