Голова єпархіального сімейного відділу звершив молебень за сім’ю

15 травня 2021 року з нагоди відзначення Міжнародного дня сім’ї голова єпархіального відділу у справах сім’ї протоієрей Михаїл Коник звершив молебень за сім’ю.

Молитва за сім'ю була піднесена перед іконою святих священномученика Павла та мучениці Іоанни (Швайко), сповідників землі Галицької з частинками мощей святих угодників Божих.

Отець Павло та матінка Іоанна прийняли мученицький вінець за сповідування православної віри 28 серпня 1943 року. Родом священик Павло був із села Заболотці Бродівського району, що на Львівщині.

Як зауважив отець Михаїл: «Сьогодні наше суспільство переживає кризовість сімейних стусунків та сімейних цінностей взагалі. Переосмислюються відносини, виникають нові суспільні феномени, а ряд гріховних пороків підміняються традиційним розумінням сім’ї. В такий особливий день, коли світ свою увагу звертає на сім’ю, ми підносимо свої молитви, щоб Господь зіслав на сім’ї свою велику милість, зміцнив їх у подвигу вибудови сімейних відносин у світлі євангельського духу. Ми ще раз нагадуємо кожному, що християнська сім’я заснована Богом ще в райському саду і є богоустановленим інститутом єдності чоловіка і жінки».