Голова єпархіального відділу у справах сім’ї взяв участь в нараді Синодального відділу УПЦ по соціально-гуманітарних питаннях

Голова єпархіального відділу у справах сім’ї взяв участь в нараді Синодального відділу УПЦ по соціально-гуманітарних питаннях

 

13 березня 2018 року голова єпархіального відділу у справах сім’ї протоієрей Михаїл Коник взяв участь в нараді Синодального відділу УПЦ по соціально-гуманітарних питаннях стосовно реалізації проекту профілактики абортів в українському суспільстві.

Як зазначив отець Михаїл: «Аборт сьогодні стає нормою пересічного українця. Гріх вбивства ненароджених дітей настільки глибоко вкорінився у свідомість сучасної людини, що навіть не вважається чимось неправильним. Егоїзм людини не здатний приймати, жертвувати заради іншого, навіть рідної дитини. Гедоністичне відношення до свого тіла призводить до гріху і нерозкаяності. Ми сьогодні повинні активно наголошувати, проводити профілактичну роботу серед молоді, серед наших парафіян щодо недопустимості абортів. Ми повинні приложити максимально зусиль щоб змінити гедоністичну свідомість нашого суспільства, щоб кожен його громадянин усвідомив, що АБОРТ – ЦЕ ВБИВСТВО.»

За результатами наради затверджено проект плакату щодо недопустимості абортів, який за задумами розробників буде розміщуватися у притворах православних храмів.