Голова єпархіального відділу у справах сім’ї взяв участь у Всеукраїнському форумі сім’ї

Голова єпархіального відділу у справах сім’ї взяв участь у Всеукраїнському форумі сім’ї

 

14 березня 2018 року голова єпархіального відділу у справах сім’ї протоієрей Михаїл Коник взяв участь у Всеукраїнському форумі сім’ї, що проходив в НЦ «Український дім» м. Київ.

Організатор заходу: Громадський рух «Україна за сім’ю» за підтримки Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій та Міжфракційного депутатського об’єднання Верховної Ради «За духовність, моральність і здоров’я України».

Мета Форуму – привернення уваги до проблем сім’ї та дітей в Україні, консолідація зусиль представників органів влади і громадськості – задля захисту цінностей української сім’ї та формування державної сімейної політики заснованої на українських традиційних цінностях.

З благословення Предстоятеля УПЦ, Блаженнішого Онуфрія, протоієрей Михаїл Коник представив нашу Церкву у панельній дискусії між науковцями і представниками церков. У своєму виступі отець Михаїл підкреслив неповторність і цінність сімейного життя. Назвавши сім’ю «Божественною інституцією», доповідач тим самим підкреслив найвищу цінність формування суспільного життя громадянської спільноти.

До участі у Форумі було запрошено керівництво Уряду, парламентарі, науковці, журналісти, освітяни, представники громадськості, місцевого самоврядування, Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з усіх областей України.

В рамках Форуму відбулися пленарні засідання та робота по тематичних секціях (освітні програми, потенціал церков у питанні захисту сімейних цінностей, праця в медіапросторі, громадська та політична робота, батьківство).

На завершення Форуму прийнята Резолюція щодо підтримки традиційних сімейних цінностей в українському суспільстві.